Geschiedenis/1990/Campusomroep op de kabel

Uit rdwiki
Versie door Frans (overleg | bijdragen) op 13 mei 2007 om 15:09
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

16 okt 89 ALV, bestuur mag in zee gaan met Ver Calslaan Kabel

14 dec 89 THT nieuws: Campus-omroep op de kabel (Radio Drienerlo stopt)

21 dec 89 Vers: VCD op de kabel (Eerste uitzending gepland op 31 januari) Prijsvraag nieuwe naam

10 jan 90 ALV: contract VCD-VCK

Bij de puntsgewijze behandeling van het contract kwamen een groot aantal op- en aanmerkingen, zowel van de VCD als van de VCK. Een aantal artikelen of delen ervan, die in het contract met de SLOE nodig waren, waren nu overbodig en konden geschrapt worden. Ook de opzeggingsbepalingen waren niet helemaal juist geformuleerd. Het bleek echter mogelijk om tijdens de discussie wijzigingen te formuleren waar beide partijen mee akkoord konden gaan. Het gewijzigde voorstel kon dan ook goedgekeurd worden door de ALV, waarmee weer een stap op weg naar de eerste VCD-uitzending gezet was.

Naam. De volgende namen waren ingestuurd: Bon Air, Music Line, Radio Drienerlo, Tussenstation, OUT (Omroep Universiteit Twente), Radio 9000, Radio 90. Tijdens de discussie kwamen nog de namen Radio Ideaal en Radio Campagne naar voren. Radio 90, Radilo, COUT, Tussenstation

Calslaan Kabel had vijf vrije frequenties "in de aanbieding": 90.00, 91.00, 93.80, 97.55 en 99.45 MHz. De voorkeur van de leden ging uit naar 90.00, omdat die het gemakkelijkst te onthouden was. Het kwam ook mooi overeen met het zojuist begonnen jaar. Frans stelde nog voor om dan volgend jaar naar 91 MHz te verhuizen...

Winfried deelde mee dat de VCD van plan was om met de Batavierenrace een extra uitzending te houden, en dat de nulde Batameeting gepland was op 7 februari.

[TODO: more]


Op 15 januari boog het bestuur zich over het probleem van de naam voor het station. Er waren nog een aantal namen meer voorgesteld: Radilo, Kanaal 90, COUT, Radio Kontakt, Aktiev, CROUT, Deco, ROC, CO, Radio 3com, Comut, Compact, Complex, Conduct, Connect en Connection. Geen ervan sprong er echt uit als een prima geschikte naam.

Het bestuur wilde niet alleen verantwoordelijk gesteld worden voor de keuze van de nieuwe naam, en daarom belde Michel een aantal oudgedienden op, om ze "medeplichtig" te maken door hen ook te laten kiezen. Iedereen kon de vijf beste namen belonen door ze 5, 4, 3, 2 resp. 1 punt te geven, waarna de naam met in totaal de meeste punten gekozen zou worden.

Frans had besloten zich niet meer te bemoeien met de naamskeuze, en onthield zich van stemming. Hij had zijn mening gegeven, en verder was een nieuwe naam een zaak van de huidige generatie.

Rolf gaf als suggestie om voorlopig helemaal geen naam te kiezen, en gewoon als "de campusomroep" door het leven te gaan. In een later stadium zou dan, zonder de tijdsdruk die er nu achter zat, een geschikte naam gekozen kunnen worden. En wellicht zouden tegen die tijd de bezwaren tegen de oude naam "Radio Drienerlo" afgenomen zijn.

Het bestuur nam dit idee over.

[TODO: 18/1 Michel aan Frans: 16h opening vLC DBght, recep, savs fst ]


Van acht tot twaalf zou er een terugblik op 10 jaar campusomroep moeten komen, met muziek uit die periode en historisch materiaal. Hiervoor werd een beroep gedaan op een aantal "oudgedienden": Rolf, Frans en Herman-7.

[TODO: more]


[TODO: 31 jan 1990, oa herhaling meteors]