Geschiedenis/1980/Tweede uitzending - 7 februari: verschil tussen versies
kGeen bewerkingssamenvatting |
k (1 versie) |
(geen verschil)
|
Huidige versie van 21 mei 2010 om 23:15
Tweede uitzending - 7 februari
De proefprogramma's begonnen steeds met een kwartier non-stop muziek, met als voornaamste doel de wat later inschakelende luisteraar zo min mogelijk te laten missen. Op 7 februari zorgden Pink Floyd, Klaatu en Genesis voor de invulling van het eerste kwartiertje.
Na een kort "welkomstwoord" en programma-overzicht hield Frans een interview met Roelof over de vergadering van de gisteren gehouden wijkraadsvergadering van de wijk Campuslaan-Matenweg. Roelof had tijdens de eerste uitzending opgebeld om bewoners op te roepen deze vergadering te bezoeken, en Frans was benieuwd naar de opkomst. "Slecht", aldus Roelof. Elf man, inclusief de vier wijkraadsleden. En van die niet-leden was er niemand bereid om in de wijkraad te stappen, zodat er nog steeds twee vacatures waren. Verder had men gesproken over het onderverhuren van kamers en het uitbreiden van keukens op Campuslaan hoog en de patio's.
Het volgende item was ook geïnspireerd op de telefoontjes tijdens de eerste uitzending: Wouter zocht nog steeds tappers en andere helpers voor het KRUK-feest op 20 februari. Verder was het programma van de KRUK bekend, en dit werd voorgelezen.
Niet alleen Wouter zocht mensen, ook Radio Drienerlo zelf kon nog wel wat medewerkers gebruiken, speciaal voor het maken van muziekprogramma's, interviews en voor de legalisatieproblematiek. Voor dat laatste werden met name BSKers gezocht om de juridische aspecten uit te zoeken. Men kon Radio Drienerlo nu op twee manieren bereiken: via telefoon 2371 (want Ferdi had wederom zijn nummer tijdens de uitzending beschikbaar gesteld), en via de brievenbus bij de ingang van de Spar.
En het eerste nummer van Cocosbrood, dat deze week had moeten verschijnen, had wat vertraging opgelopen en zou nog wel een week op zich laten wachten.
Na dit bericht werd vast een klein stukje van het concert van Specs and Bones gedraaid. Hun "afscheid" was tenslotte ook actualiteit.
De agenda was in tijd niet veel korter dan de week daarvoor, maar wel minder langdradig van opzet. Er waren veel meer onderwerpen, maar minder informatie per item. De agenda betekende het presentatie-debuut van Karin op Radio Drienerlo. Zij had bij de eerste uitzending laten weten beschikbaar te zijn als omroepster, en Robert regelde dat zij woensdagavond bij Frans kwam om de agenda op te nemen.
De filmagenda werd nu een aparte rubriek; de films werden niet meer genoemd tussen de andere agendaberichten, zoals de eerste week. Ook de filmagenda werd door Karin gepresenteerd.
Het geheel werd overigens in aparte stukjes opgenomen, omdat Frans alles foutloos op de band wilde hebben en Karin zich nog wel eens versprak en dan in lachen uitbarstte. De muziek werd er later tussen gemonteerd. Tussen de agenda en de filmagenda draaide Frans de plaat "Ain't she sweet" van de Beatles. Karin vond dit heel leuk, ze dacht uiteraard dat het op haar sloeg. Groot was haar teleurstelling dan ook toen Frans de week daarop beweerde dat hij die plaat gekozen had omdat die zo lekker kort duurde (ruim twee minuten), waardoor het agendablok niet zo lang werd...
Het grootste deel van de uitzending bestond uit het aangekondigde concert van het Ierse folk-echtpaar Gay and Terry Woods. De opname van dit concert in de Vrijhof was gemaakt door Hugo, en via zijn broer Wim bij Frans terecht gekomen. Hugo was bestuurslid van de stichting Popbelang Hengelo, en maakte vaker opnamen van concerten.
In de slotwoorden onder de eindtune werd nogmaals gewezen op het bestaan van de brievenbus in de Spar, en ook op het artikel over RD in het THT-Nieuws van de volgende dag. Verder waren er nog wat "nagekomen berichten", over de tosti-vierdaagse in de Sociëteit, en het studenten-schaatsuur op de Ton Menkenbaan. Deze berichten waren overigens niet via 2371 binnengekomen (er had helemaal niemand gebeld), maar kwamen van stencils die donderdag in de mensa lagen, waardoor ze te laat waren voor de agenda die op woensdagavond was opgenomen.
De volgende week zou er een uur non-stop muziek gedraaid worden, en kwam er een vooruitblik naar het Eerstejaars Sport Tournooi Drienerlo.
Om tien over tien was de uitzending afgelopen.
Deze tweede proefuitzending vond overigens plaats met een andere zender dan in de eerste week. De zender van Pieter bleek toch niet helemaal voor de RD-uitzendingen geschikt te zijn, en daarom had Hans zijn zender naar Pieter meegenomen. Op de "verjaardags-vergadering" bij Rolf was afgesproken dat Rob een eigen zender voor RD zou bouwen. Tot die tijd zou Hans zijn zender uitlenen.