Geschiedenis/1980/13 maart: verschil tussen versies
kGeen bewerkingssamenvatting |
k (1 versie) |
(geen verschil)
|
Huidige versie van 21 mei 2010 om 23:18
13 maart
De uitzending van 13 maart begon symbolisch, om aan te geven dat de eerste proefperiode achter de rug was. Afgezien van 30 seconden stilte na de pauzepingel, omdat de band niet scherp stond, ging het programma van start met een klein stukje "We zullen doorgaan" van André van Duin, en een fragment uit de toespraak die Johnny Walker op Radio Caroline hield op 15 augustus 1967, toen de Britse anti-zeezenderwet in werking trad:
- "...and as we enter this new phase in our broadcasting history, you naturally have our assurance that we intend to stay on the air, because we belong to you, and we love you."
Ook de plaat die volgde, stamde uit dezelfde Caroline-uitzending: "All you need is love" van de Beatles.
Karin en Gerard waren woensdag de hele avond in touw voor de G.J. van Hoytemastichting. Daarom werden de agenda en filmagenda woensdagnacht bij Gerard ingesproken. De stemming zat er aardig in, want de band die Frans donderdag kreeg bevatte niet alleen een (korte) agenda en filmagenda, maar ook een persiflage door Karin op het kleuterprogramma Beertje Colargol. Die was duidelijk niet voor uitzending bestemd, maar Frans kon het niet laten de agenda te starten met haar "Kleuteltjes nu opgelet, nu ga ik beginnen".
Adriaan had onder het motto "Radio Drienerlo is overal" een impressie gemaakt van het optreden van Eileen Fiss met het trio van Udo Spitsbergen in de Societeit, compleet met enkele interviews. Verder had Carel onder de naam "Paljas" een kwartier programma op band gezet, met muziek en informatie over de voorlichtingsdagen, de verkiezingen voor het Campusbestuur, een onderwijsmanifestatie op 16 april, en een basketballwedstrijd. Inhoudelijk een prima programma, alleen technisch liet het wat te wensen over naar de smaak van de "vaste kern" van RDers. Het zorgde voor een pittige discussie over "eisen aan produkten van buiten" in de VCD-bestuursvergadering van de maandag erop. Maar uiteraard werd deze spontane bijdrage wel uitgezonden.
PaulM, een nieuwe medewerker die via Karin bij RD terecht gekomen was, had een band met twee maal 3 kwartier non-stop muziek aangeleverd, waarvan de eerste helft deze week werd gedraaid. Paul voelde er niet zoveel voor om achter een microfoon te kruipen, maar hij vond het wel leuk RD te helpen met het samenstellen en opnemen van muziekbanden.
Adriaan presenteerde het laatste RD-programma van de avond: "Swing and Sweet", een uur met bekende jazzmuziek.
Aan het eind van de uitzending klonk voor het eerst niet de bekende eindtune van Mannheim Steamroller, want die lag per ongeluk nog bij Frans thuis, en men zag het niet zitten om de uitzending nog een kwartier te rekken om die band op te halen. Daarom werd de uitzending besloten met "The Joyous Untruth" van Earth & Fire als alternatieve eindtune. En Pieter kreeg kort daarna een cassettekopie van de echte eindtune, voor noodgevallen.
Op de hoezootjes van 13 maart werden flats opgeroepen om een eigen flatprogramma te maken. De oproep bleef echter zonder resultaat, misschien omdat hij te summier gesteld was.
Wat wel succes had was een oproep in het THT-Nieuws van 14 maart om allerlei soorten medewerkers voor Radio Drienerlo. De maandag erop lag er een brief van Geert Jan in de sparbus, die zich aanbood als "plaatjesdraaier, disc-jockey, deejay of hoe je het maar noemen wilt". Zijn favoriete muziek was "beton". En enkele dagen later liet Jan Willem via dezelfde weg weten "eventueel wel mee (te) willen werken aan de totstandkoming van de programma's van Radio Drienerlo."